Aman Recepti

HUMUS

Humus ili slobodno možemo da ga nazovemo najzdraviji namaz na svetu koji čini sastavni deo mnogih srednjoistočnih kuhinja. U Srbiji je dobio na popularnosti tek u proteklih nekoliko godina a Aman kompanija je među prvima krenula uvoz i prodaju najkvalitetnijeg humusa iz zemalja iz kojih potiče pravi izvorni recept ovog ukusnog specijaliteta.

U rubrici recepti predstavićemo vam ukusna jela u kojima je bas Humus glavni sastojak. A sve potrebne namernice možete kupiti u Aman i Aman Plus objektima.

Palačinke punjene humusom, pečenicom i ajvarom

250 g heljdinog brašna
50 g raženog brašna
1 jaje
1 prstohvat soli
3 kašike ulja
1/2 kašike praška za pecivo
3 dl Alloro kisele vode

Počnite sa pripremom palačinki umutite jaje dodajte brašno,so,ulje i postepeno uspite kiselu vodu . Smesa mora da miruje tridesetak minuta. Nakon toga sipajte običnu vodu dovoljno da dobijete smesu koja neće biti previše tečna tj. neće curiti već će biti gušća nego za obične palačinke. Na zagrejani tiganj sipajte malo ulja i kutlačom sipajte smesu. Peći malo duže nego obične palačinke. Okreniti i ispecite i drugu stranu. Filovati Humusom sa tahinijem, pečenicom i dodati malo Alloro ajvara, urolati i uživati. Prijatno!